fbpx

Ticaretin maksadı kazanç elde etmektir ve malum herkes çok kazanmak ister. Peki, e-ticarette yüksek kazanç nasıl elde edilir neler yapmak gerekir?

Her ticaretin zemini para kazanmaktır. İster ürün satın isterseniz de hizmet verin kârlılığı maksimuma ulaştırmak istemek çok doğaldır. Fiziki bir mağazanız var ise bulunduğunuz coğrafi duruma göre üst sınır az çok bellidir lakin e-ticaret yapıyorsanız sınırsız bir pazardasınız demektir.

E-Ticarette maksimum kazancın formülü yoktur süreci vardır. Bir cümle ile anlatılmak istenirse; “kendi ürettiğin malı/hizmeti kendi e-ticaret sitende satmaktır.” Üretici olmak maliyet, e-ticaret sitene müşteri çekmek maliyet, markalaşmak maliyet vs. liste uzar gider. Çok kazanmak istiyoruz lakin sermaye kısıtlı yâda yok. O zaman kazanmak mümkün olmayacak mı? Tabii ki mümkün doğru şekilde süreç işletilirse hayal değil.

Uzun yollar ve zirveler küçük adımların birleşmesi ile oluşur. Kimse merdivenin en üstüne direkt çıkamaz. Bu basamakları kazanç oranına göre anlatalım.

  • Pazaryerlerinde yâda instagramda dropshipping yapmak: Sermaye yok lakin ticaret yapmak istiyorsunuz. Risksiz ilk adım dropshipping yapmaktır. Minimum maliyetler ile on binlerce ürünü dropshipping sayesinde satışa çıkarabilirsiniz. Piyasa rekabeti ve komisyonlar kazanç oranınızı düşük tutacaktır lakin satış adetleri yola çıkmak için güzel bir tecrübe sunacaktır. Ayrıca kazançların bir kısmı sermaye olarak ayrılırsa diğer adımlar için hazırlık yapılmış olur.
  • Kendi e-ticaret sitenizde dropshipping yapmak: Kendi e-ticaret sitenize dropshipping sistemi ile ürünleri satışa açarsınız. Burada pazaryerleri komisyonları olmaz. Kazancınız daha fazladır. Lakin sitenizi duyurmak, güven sağlamak için reklam dâhil maliyetler vardır.
  • Pazaryerlerinde yâda instagramda kendi ürününüzü satmak: Kazançların arttığı büyümenin en büyük adımı olan kendi ürününü satma aşamasına gelindiğinde yeni bir yol açılır. Pazaryerlerinde komisyon olsa da ekstra reklam maliyeti yapmadan hazır müşterilere ulaşırsınız. Niş ürünler bulduğunuzda kazancınız katlanmaya başlayacaktır.
  • Kendi e-ticaret sitenizde kendi ürünlerinizi satmak: Evet büyük atılımın sondan önceki adımına gelinmiştir. Önceki faaliyetlerden elde edilen sermaye ile kendi ürününüzü kendi sitenizde satarak büyük kazanç rakamlarına ulaşırsınız. Reklam bütçesi ölçüsünde de müşteri portföyünüzü oluşturursunuz.
  • Toptancı olmak: Birçok girişimci sermaye sıkıntısı yaşadığından, bizim de ilk adımlarda anlattığımız gibi dropshipping yapmak isteyecek. Bu çerçevede kendi ürünlerinizi xml çıkışı ile bayilere sunmaya başladığınızda, onlarca mağazada, sitede satışlar olacaktır. Sadece kargo yaparak maksimuma ulaşmak mümkündür.

ZİRVEYE ULAŞMAK: Yukarıda anlattığım aşamalar bittikten sonra hepsini aynı anda uygulamaya devam ederek zirvede maksimum kazanca ulaşmanız mümkündür. Her adım bir sonraki adımı besler, finali mutlulukla devam edilecek bir sistemi sağlar.

Sıfırdan başlamak hikâyesi de bu şekilde yazılır. Size düşen kazancın az çok olmasına bakmadan yola çıkmak o ilk adımı atma cesaretini göstermektir.

Zirvede görüşmek üzere.

Canlı WhatsApp Desteği