fbpx

Bu yazımızda Amazon’da mağaza açmak nasıl yapılır ayrıntısı ile anlatacağız.

Ticaretin % 70 oranla internet üzerinden yapılması bir çok farklı imkanların da sunulmasına sebep olmuştur. Bu çerçevede özellikle pazaryeri diye adlandırdığımız Amazon, N11, Hepsiburada, Gittigidiyor gibi siteler yeni atılımlar yapmaktadır. Amazon’da mağaza açmak denince akla yurtdışı gelse de; aslında biz Türkiye Amazon’da mağaza açmayı anlatacağız.

Güvenli ödeme sistemi ile alıcı ve satıcıyı buluşturan platformların ülkemizde atası Gittigidiyor.com dur. Ürün müşteriye ulaştıktan sonra ödeme onayının yapılması, internetten alışverişte güvenlik tereddüdünü tamamen ortadan kaldırmıştır. Gittigidiyor’un hisselerini dünyanın önde gelen e-ticaret firmalarında EBay’a satması ile piyasa oldukça hareketlenmiş onlarca yeni site kurulmuştur.

Bulunduğumuz yıl Amerika’nın en büyük pazaryeri e-ticaret sitesi olan Amazon Türkiye’de faaliyetlerine başlamıştır. Son tüketicinin genel kanısı ithal ürünlerin satılacağı olsa da aslında durum çok farklı ve basittir. Türk girişimcilerin açacakları mağazalarda yerli yada yerel kaynaklı ürünler ağırlıkta satılmaktadır.

Amazon gibi büyük bir platformda mağaza açmak her girişimci için büyük fırsattır. Ülkemizde ilgi henüz çok olmasa bile geleceğin lider platformlarından biri olacaktır.

PEKİ; AMAZON’DA MAĞAZA NASIL AÇILIR?

Bunun cevabı beklenenin aksine çok basittir. Bir firmanızın olması ve satacak ürün temini yeterlidir. Anında mağaza başvurusu yaparak istenen evraklar yüklendikten sonra kısa sürede mağazanız onaylanacaktır.

Mağaza açmak kolay tarafı lakin önemli olan satacak ürün bulmaktır. Eğer ki elinizde hali hazırda fiziki ürün stoklarınız mevcut ise direkt satışa sunabilirsiniz. Burada dikkat edilecek mesele GTIN numarasına sahip olunmasıdır.

GTIN nedir?

GTIN ürünün uluslararası piyasada da karşılığının olduğu künyesidir. Yani ürünün ilk aşamasından itibaren tüketiciye kadar ulaşma sürecinde geçtiği aşamaların kayıt altına alınmasıdır. Bu sayede kalitesiz, çakma ürünlerin büyük platformlarda satışları engellenmektedir.

Elinizde ürününüz yok ise ilk etapta en mantıklı hareket dropshipping sistemi ile satışlara başlamaktır. Stoksuz ticaret olarak ta bilenen dropshipping sayesinden elinizde stok bulundurmadan yüzbinlerce ürünü satışa açabilirsiniz.

Peki; Dropshipping sistemi ile çalışan firmaların nasıl bulacağız?

Ülkemizde bir çok firma dropshipping sistemi ile satış yapmaktadır. XML sistemi de dediğimiz bu metot ile tüm ürünlerin bilgileri, resimleri, fiyatları size tek dosya ile sunulmakta, sizler tarafından da Amazon başta olmak üzere N11, GG, Hepsiburada gibi büyük platformlarda otomatik yayınlama imkanına kavuşmaktasınız.

E-TİCARET PATRONU EĞİTİM SETİ

5 yıllık e-ticaret tecrübemizi komple bir set olarak beğeninize sunduk. Setimizde Mağaza açmak, tedarikçi bulmak, ürünleri yayınlamak, başarılı mağaza olmakla alakalı tamamen deneyimlerimizin sunumu bir eğitim seti ile sizlere hizmet vermekteyiz.

E-Ticaret sektöründe bizim başardığımızı sizlerin de yapabilmeniz için gerekli tüm bilgiler adım adım anlatım ile setimizde mevcuttur.

Setimizi istediğiniz dakika temin ederek anında okumaya başlayabilirsiniz.

İNCELEMEK İÇİN https://www.eticaretpatronu.com/

Canlı WhatsApp Desteği