fbpx

Bu makaleyi okuyorsanız XML hakkında mutlaka bilginiz vardır lakin biz xml bayiliği veren firmalar konusuna geçmeden kısaca anlatalım.

XML interneti kullanarak veri alışverişi yapan bir çeşit bilgisayar dilidir. Büyük yoğunluk E-Ticarette kullanılmakta olup, toptancının deposundaki yâda sitesine eklediği ürün bilgilerinin; yine bir site yâda program aracılığı ile dosya halinde oluşturulmasıdır. Bu sayede mağaza yâda bayiler toptancının tüm ürün bilgilerini otomatik olarak kendi platformlarında satışa çıkarmaktadır.

Günümüz e-ticaret sistemi büyük oranda dropshipping yani stoksuz ticaret ile dönmektedir. XML bayiliği veren firmalar dendiğinde anlaşılması gereken ürünün kaynağıdır. Yani bir toptancı deposundaki ürün bilgilerini XML ile bayilerine aktarır. Otomatik sistemler ile anlık stok ve bilgi güncellemesi yapılır. Bu sayede daha fazla müşteriye ulaşma imkânı doğar.

Ülkemiz piyasasında ortalama 4.000 firma xml bayiliği verdiğini söylemektedir. Söylemektedir dedik çünkü bir çoğunun sistemi yada ürünleri hatta fiyatları bayilik için uygun değildir. Bir kısım firma da yüksek hizmet ücretleri ile tercih edilmemektedir.

DOĞRU ŞEKİLDE XML FİRMASI BULMAK

Bayilerin en çok zorlandığı konuların başında xml firması bulmak gelir. Sistemleri, ürünleri, fiyatlar doğru şekilde işlemez ise satışlar kalıcı olmaz. Her sektörden xml firmaları bulunsa da ağırlık giyim üzerinedir.

Peki doğru firma nasıl olmalıdır. Birincisi ürün kalitesinin müşteriye karşı mahcup olmayacak seviyede sunulması önemlidir. İkinci konu sistemlerinin doğru işlemesidir. Kargo süresi, direkt müşteriye gönderim, bayi ile iletişim kolaylığı bu etkenlerdendir. En önemli konu ise güncelleme sıklığıdır. Çünkü bir ürünü satan onlarca bayi bulunmaktadır. Stok bittiği anda xml üzerinde güncelleme olmaz ise diğer satışı yapan bayiler boşa düşecektir. Bu da istenmeyen bir durumdur.

E-Ticaret Patronu Eğitim Setini hazırlar iken en çok bu bölümde çaba sarf ettik. Ortalama 4.000 firma var demiştik. Bunlardan ortalama 2500 adedi piyasa girmiş ama bekledikleri sonuç olmayınca hizmet vermemektedir. Açıkçası internet ortamı bu anlamda bilgi çöplüğü gibidir.

Kalan 1.500 adedin bir kısmı da yukarıdaki ölçütlerden uzak sistemlere sahiptir yani bayi için avantajlı değildir. 3 aylık inceleme sonucunda sisteme uygun çalışan 323 xml firması tespit ettik. 10 xml firması ile bizzat çalışmaktayız.

E-Ticaret Patronu Eğitim Setimizde kategori bazında sunmaktayız. Yapmanız gereken kategoriyi seçerek satışa başlamak. Sizleri de bilgi kirliliği dolu internet ortamındaki 4.000 firma içinde kaybolmaktan korumak.

Doğru xml firması arıyorsanız eğitim setimizi temin etmenizi tavsiye ederiz. Uzun uğraşlar ile hazırlanan setimizi lansman amaçlı çok uygun fiyata sunuyoruz.

www.eticaretpatronu.com tıklayın hemen inceleyin. Alım yaptığınız anda indirme ve hemen okuma imkanına sahip olacaksınız.

Canlı WhatsApp Desteği