fbpx

İnternetten alışverişin son yıllarda yükselen trendi Instagram Butikleridir. Özellikle kadınların çokça tercih ettiği butiklerde ağırlıkta giyim olmak üzere her çeşit ürünü bulmak mümkün.

İlginç bir bilgi paylaşalım bu konuda. Instagram butikleri ilk olarak ülkemizde açılmış. Yani dünya üzerinde instagramı butik olarak kullanan ilk milletiz. Zekâ ve girişimcilik sonucu instagram yönetimi de bunu fark ederek shopping özelliğine kadar gelen bir süreç yaşanmıştır.

Yüksek takipçili bir hesap sahibi olmanın büyük bir mağazaya eşdeğer durumu birçok firmayı butik açmaya itmiştir. Bunun yanında ek iş olarak ta yüksek oranda tercih edilmektedir. Maalesef ki bir çok girişimci hevesle başlamış lakin küçük hatalar ile faaliyetlerini yarım bırakmışlardır. Platformda 3 – 5 ürün paylaşmış ve öyle kalmış binlerce sayfa mevcuttur.

Peki Instagram da butik açmak ve satış yapmak için doğru yol nedir?

Tamamen tecrübelerime dayanarak vereceğim bilgiler size kılavuz olacaktır. 4 yıldır aktif butik sahibiyim. Bu sürenin ilk 2 yılı ek iş olarak yaptığım süreçtir. İstisnasız her zaman az/çok kazançlar elde ettim.

Adım adım anlatacak olursa;

Birinci mesele takipçinin çok ve doğru kişiler olmasıdır. Ürünün alıcı kitlesine uygun takipçiler yok ise çok bile olsa satışa yansımayacaktır. Yüksek takipçi için birçok metot vardır. Önemli olan sabır ile uygulamaktır.

İkinci konu ilgi. Instagram butik sayfası bebek gibidir. İlgilenirseniz büyürler. Bir gün ürün paylaşıp üç gün ara vermek müşteriyi kaçırır. Ayrıca paylaşılan ürün resimlerinin kalitesi bile önemlidir. En önemli konu da sizinle iletişim kurmak isteyen müşterilere hızlı cevap vermektir.

Müşteriler genelde alım kararı verdikten sonra son bir adım olarak soru sorarlar. Eğer ki 15 dk içinde cevap alamazlarsa ürünü almaktan vazgeçerler. Bu sebeple anında cevap almaları güven uyandıracaktır.

Üçüncü konu kapıda ödeme sistemi. Butiklerden alım yapan müşteriler genelde kapıda ödeme talep ederler. Bu sayede güven probleminin çözüldüğünü düşünürler. Kapıda ödeme için de firma sahibi olmanız gerekir. Firma olmadan da kapıda ödeme gönderen toptancılar mevcuttur.

Son konu doğru kaynak bulmak. En yüksek takipçili hesapta bile doğru ürün yâda kaliteli ürün satılmaz ise ticaret olmaz.

Instagram da doğru şekilde butik açmak ve yüksek satış rakamları için gereken;

  • Takipçi artırmak
  • Butiği aktif tutmak
  • Müşteri ile ilgilenmek
  • Firma kurmadan kapıda ödeme göndermek
  • Stoksuz ürün satmak
  • Sizin adınıza kapıda ödeme gönderecek toptancı bulmak (9 kategori 323 firma)
  • Ekstra satış metotları
  • Satışı artırma yöntemleri

Konularını E-Ticaret Patronu Eğitim Setinde uygulamalı ve örnekler ile anlattık.

4 yıllık butik tercübemizi okumak ve uygulamak ile Instagram da yüksek satışlara ulaşmak, ister ek iş isterseniz de tam zamanlı iş olarak yapmak artık çok kolay.

Hemen okumak için www.eticaretpatronu.com

Canlı WhatsApp Desteği