fbpx

Günümüz artık bilginin galip geldiği, kendini geliştirmeyenin ise maalesef ki yenilgiye mahkûm olduğu bir ortama sahiptir. Ticarette de zamanı takip etmek, gelişmelere ayak uydurmak en önemli husustur. Bu sebeple bir çok girişimci fiziksel mağazasını internet ortamında online mağaza haline getirmek istemektedir. Lakin bunun nasıl yapılacağına dair eksik/yanlış bilgileri ile hatalı başlangıçlar yapılmaktadır.

Öncelikle klasik ticarete bakalım; fiziksel bir yer kiralarız. İçerisine de maddi gücümüz nispetinde ürün koyarız. Sonrası ise beklemektir. Bulunduğu semte göre müşteri potansiyeli bellidir, daha fazla müşteri için reklam verilir, broşür dağıtılır. Lakin bu şekilde bile en fazla 2-3 semt daha ziyarete gelir.

En kalabalık şehrin caddesinde bile açsanız mağazanızı maksimum binlerle ifade edilecek bir portföy sahibi olursunuz. Kira, elektrik, su, personel masrafları da sürekli sermayeden giden rakamlardır.

İnternet piyasası ise bir site ile milyonlarca kişiye, potansiyel müşteriye bir site ile ulaşılacak durumdadır. Ayrıca online mağaza açmanın maliyetleri neredeyse sıfıra yakındır. Bu çerçevede fiziksel mağazadaki ürünlerin mutlaka online mağazada satılması büyük avantaj sağlayacaktır.

Peki hangi yolu izlemek gerekir;

Bu noktada en çok yapılan hata direkt olarak e-ticaret sitesi açarak başlamaktır. Bu şekilde olan başlangıçlar bir süre sonra kimse ürün almıyor şeklinde yakınmalara dönüşür. Sadece e-ticaret sitesi açsanız bile mutlaka reklam yapmalısınız. Unutmayınız ki sizin gibi yüzbinlerce tacir e-ticaret sitesi kurarak satış yapmak istiyorlar. Reklam vermek bir nebze işleri yoluna koysa da tatmin etmez.

Doğru başlangıç için yine e-ticaret sitenizi kurun. Bu kurumsallık anlamında önemlidir. İkinci adım olarak her gün milyonlarca kişinin ziyaret ettiği, alışveriş yaptığı; N11, Gittigidiyor, Hepsiburada, Trendyol, Amazon Türkiye, Sanalpazar gibi platformlarda mağaza açın. Hiç reklam maliyeti olmadan ilk günden satış alabilirsiniz.

Bu platformlarda mağaza açmak ücretsizdir. Doğru şekilde satışa sunmak, fiyat politikaları sizi rakiplerinizden bir adım öne geçirecektir.

Ayrıca çok özel taktikler ile onbinlerce mağaza arasında ilk beş sıraya yükselebilirsiniz.

E-ticaret patronu eğitim setimizde adım adım online mağaza açmak, ilk günden satış almak, ilk 5 mağaza arasına girme taktikleri uygulamalı olarak anlatılmıştır.

Hemen okumaya başlamak için www.eticaretpatronu.com

Canlı WhatsApp Desteği