fbpx

Günümüzde artık birçok birey gerek ek gelir olarak gerekse de vaktini değerlendirmek için satış yapmak para kazanmak istiyor. Bu noktada en çok akla gelen soru firma kurmadan satış yapabilir miyim? Tabii ki yapabilirsiniz ve tamamen kanunlara uygun olarak.

Malumunuz firma kurmak vergi mükellefi olmak demektir. Başlangıçta ve her ay belli bir masraf oluşmaktadır. E-ticareti ana iş olarak değil de ek iş şeklinde yapmak isteyenler haklı olarak bu süreçten kaçınmak istiyorlar. Bunu kanunlara uygun olarak yani vergi kaçıran pozisyona düşmeden yapmanın iki yolu var.

Birincisi; devletimiz yıllık 20 bin tl ye kadar olan satış tutarını vergiden muaf kılıyor. Yani 1 yılda 20 bin tl altında satışınız var ise kanunen vergi ödemek zorunda değilsiniz. Yani aylık ortalama 1.600 tl satış cirosu yapıyorsanız vergi ödemek zorunda kalmıyorsunuz. Bu da aylık 300-500 tl arası kazanç demektir. Bu yeter diyorsanız problemsiz satışa başlayabilirsiniz. Bu noktada bir engel çıkıyor karşımıza; internetten alım yapanlar çoğu zaman kapıda ödeme sistemi talep ederler. Vergi mükellefi değilseniz kapıda ödeme gönderemezsiniz.

İkinci metot; sizin adınıza fatura kesen toptancılar mevcut. Siz siparişi bildiriyorsunuz, toptancı isterseniz sizin adınıza kapıda ödeme gönderebiliyor. Bu sayede vergisi ödenmiş bir satış sistemine sahip oluyorsunuz.

FİRMA OLMADAN NERELERDE SATIŞ YAPILABİLİR

N11, Hepsiburada gibi platformlarda şirketiniz olmaz ise mağaza açamıyorsunuz. Peki, nasıl olacak? Bu konuda da 3 çözümümüz var.

Birincisi; GG da mağaza açarken illa ki firma bilgileri gerekmiyor. Şahıs olarak ta mağaza açabilirsiniz. Satış olduğunda da sizin adınıza fatura kesen toptancılar ile çalıştığınızdan yine müşteriye doğru şekilde ürün göndermiş olursunuz.

İkinci yol; instagram butiğinde satış yapmak. Yine birçok seçenek bulunan toptancıların ürünlerini paylaşırsınız. Satış olduğunda toptancı sizin yerinize fatura keserek müşteriye ürün gönderir.

Üçüncü yol; e-ticaret sitesi. Toptancının ürünlerini e-ticaret sitesi açarak satışa sunarsınız. Ödeme seçeneklerini eft/havale ve kapıda ödeme olarak belirlersiniz. Yine ürünler fatura kesilerek müşteriye gönderilecektir. Burada bir istisna sitenize mobil ödeme entegre edemezsiniz. Bunun için sizin vergi mükellefi olmanız gerekir.

SİZİN ADINIZA FATURA KESECEK TOPTANCILAR

Her kategoride; sizin yerinize fatura keserek gönderim yapan toptancılar mevcuttur. Eğer ki şirket kurmadan satış yapmak isterseniz bu toptancılardan biri yâda birden fazlası ile anlaşmanız yeterlidir.

E-Ticaret Patronu Eğitim Setimizde; toptancıların bilgileri, satış yapma taktikleri dahil bir çok kolaylığı, adım adım ekran görüntüleri ile size hazır sunuyoruz.

Hemen okumak için www.eticaretpatronu.com

Canlı WhatsApp Desteği