fbpx

Hepimiz güzel bir yaşam isteriz. Mutlu, huzurlu, maddi sıkıntı çekmeden, sevdiklerimi ile birlikte. Bu güzelliklere ulaşmak yaşam başarısıdır. Hayat tüm parçaların bir araya gelmesidir. Ve her gün bunlara ulaşmak için istekle uyanırız. Peki, başarıya ulaşanlar ile ulaşmayanlar arasındaki fark nedir? Başarıya nasıl ulaşılır?

  1. HAYAL KURMAK: Başarı yolunda ilk adım hayal kurmaktır. Birçok insan hayaller kurduğu için toplum tarafından alaycı tavırla ötelenir. Lakin en önemli parolamız şu olmalıdır. “Bir işi bir kişi bir kez bile başardı ise, herkes yapabilir.” Bu kadar net. O halde hayaller kuralım. En önemlisi de sizi gerçekten anlayan birilerine hayallerinizi paylaşın. Bu sizi harekete geçme konusunda güdüleyecektir.
  2. HAYALLERİ HEDEFE ÇEVİRMEK: Sadece hayal kurmak kısa süreli mutluluklar sağlar. Yüzümüzde güzel bir gülümseme ile o anları yaşarız. Sonra hiçbir şey yapmadan hayata devam edersek uçar gider hayaller. Doğru olan bu hayallere ulaşmak için hedefler koymaktır.
  3. HEDEFLERİ SINIFLANDIRMAK: Hedeflere giden yol zorludur. Bunu aşmanın en kolay taktiği, hedefleri üç bölüme ayırmak.

Uzun vadeli hedefler: Kurulan hayale ve dönüştürülen nihai hedefe en yakın sonuçtur. Süresi yoktur. Sizin çabanıza bağlıdır.

Orta vadeli hedefler: Amacınıza gidecek yolda ortalama altı ayda alınacak yolun planıdır.

Kısa vadeli hedefler: Orta vadeli hedefe ulaşmak için hemen bugün yapılacak faaliyetlerdir. Aslında harekete geçmektir.

  • HAREKETE GEÇMEK: Hayal hedef ne olursa olsun en önemli adım ilk gün yani bugün şu an ilk adımı atmaktır. “bugün kalan yaşamınızın ilk günü”, “en iyi zaman şimdiki zaman”, “başlamak bitirmenin yarısıdır”. Evet, şimdi harekete geçen hayaline yarı yarıya ulaşmış olur.
  • VAZGEÇMEMEK: Hayale hedefe giden yol dikenlidir. Başarılı insanların hayatları ile ilgili onlarca kitap okudum. Ortak özellikleri vazgeçmemek. Hiç kimse başarıya kolay ulaşmamış. Devam edenler başarmış. Unutmayın ki; vazgeçince kazanma ihtimali sıfır. Devam ederseniz yüzde elli başarma şansınız olacak.. Birçok sıkıntı yaşanır hedeflere giderken. Siz vazgeçmeyin devam edin. Mutlaka başarıya ulaşırsınız.
  • YARDIM ALMAKTAN ÇEKİNMEYİN: Bu süreçte takıldığınız yerlerde ben biliyorum diye inat etmeyin. Her konuyu emin olun daha iyi bilenler vardır. Bu çerçevede sorun, araştırın, öğrenin. Bir söz var “cahillik ne güzel, her şeyi biliyorsun”. Çok bilen çok yanılır. Her şeyi bildiğini düşünen öğrenmeye kapılarını kapamıştır.
  • YOL DEĞİŞTİRMEK: Amaca giden yolda hedefler bazen aksayabilir. “Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç beklemek aptallıktır.” O halde yola devam ederken yeni stratejiler hedefler ile denemeye devam edin.
  • DURURSAN DÜŞERSİN: Hayale ulaştınız ve başarı ile tamamlandı diye bir an yoktur hayatta. Yaşam devam ettiği sürece sürekli ileri doğru gitmek zorundasınız. Yol ya yukarı doğru gider ya da aşağı.

O zaman özetleyelim; hayal kurun, hedeflere dönüştürün, harekete geçin, vazgeçmeyin, devam edin.

BÜYÜK SIR: Hayatımda uyguladığım ve başarılarıma katkıda bulunan büyük bir sırrımı açıklıyorum. Yaşamda bir sıkıntı ile karşılaştığınızda, yorulduğunuzda, üzüldüğünüzde; bu sıkıntıların bittiği rahata ulaştığınız günü hayal edin. Emin olun sizi motive edecektir. Ayrıca bir de çay koyun. Çayın mutlulukla direkt bağlantısı var unutmayın.

Yukarı bahsettiğim tüm durumlar ne sadece maddi nede manevi idi. En büyük paradoks para ile saadet olmaz. Aslında yanlış anlaşılan bir cümledir. Ne para tek başına mutluluk getirir, ne de parasız mutluluk olur.

Yeteri kadar gelir, yeteri kadar mutluluk, yeteri kadar başarı size yaşam sevinci verecektir.

Saygılarımla

Maddi hedefleriniz için size kolaylık sunuyoruz; www.eticaretpatronu.com sevginize katkıda bulunacak gelir için gerekli tüm bilgiler E-Ticaret Patronu Eğitim Setinde.

Canlı WhatsApp Desteği