fbpx

Ülkemizde tüketiciler alışverişlerinin % 70’ini online olarak yani internetten yapmaktadırlar. Aslında ülkemizde müşteriler ürünü görerek bilerek almak isterler. Buna iten sebep internet alışverişlerindeki aldatmacalardır. Lakin güvenli alışveriş dediğimiz sistem ile bu problem çözülmüştür. Hepsiburada.com da güvenli alışverişin ülkemizdeki lider platformudur.

Güvenli alışveriş aracı sitelerden yapılan alımların, ürün müşteriye ulaşmasını takiben satışın onaylanmasıdır. Bu süreçte ödeme aracı sitelerde bekler onay akabinde ödeme mağazaya ulaşır.

Güvenli alışveriş sisteminin ülkemizdeki atası gittigidiyor.com sitesidir. Potansiyelini oldukça büyük hale getirerek uluslararası e-ticaret liderlerinden e-bay a satılmıştır. Akabinde açılan hepsiburada.com sitesi zamanla liderliği kazanmıştır.

Günümüzde analiz yapıldığında en çok alım satım yapılan site hepsiburada.com dur. Bu sebeple birçok tüccar mağaza açmak istemektedir. Bu süreç diğer platformlar gibi çok kısa yoldan olmamakla beraber gerekli şartları oluşturunca basitçe halledilmektedir.

Öncelikle hepsiburada.com sisteminin diğerlerinden farklarına bakalım.

  1. Müşteri ödemeleri ortalama 40 günde mağazaya gönderiliyor. Yani tamamlanmış bir siparişin ödemesi 40 gün sonra hesabımıza yatmaktadır.  N11, GG gibi sitelerde 7-10 gündür.
  2. Hepsiburada.com diğer sitelerin aksine kendi ürünlerini de satmaktadır. Tüm platformlar sadece aracılık yaparken, hepsiburada.com kendi deposundan da özellikle bilişim ürünlerini yoğun olarak satmaktadır.
  3. Satış komisyonları % 10-27 arasında değişmektedir. Diğer tüm platformlarda % 5-20 arasındadır.
  4. Mağaza başvuruları hemen kabul edilmemektedir. Diğer tüm platformlarda ortalama 7 gün içinde mağazanızı açabilirsiniz.

Bu bilgiler dezavantaj gibi görünse de, satış oranları tüm bu durumları telafi etmektedir. Örneğin, GG, N11 gibi sitelerdeki aynı ürünleriniz ile hepsiburada.com da açacağınız mağaza ile en az 2-3 kat daha fazla satış yaparsınız. Bu sebeple şartların ağırlığına karşın tüm işletmeciler mağaza açmak istemektedir. Mağaza doğru yönetildiğinde bu şartlar pozitife dönüşür.

HEPSİBURADA.COM DA MAĞAZA NASIL AÇILIR?

Hepsiburada.com başvuruların tamamını onaylamaz. Diğer platformlarda yâda kendi e-ticaret sitenizde başarılı bir referans olmasını ister.

Kendi yaşadığım örneği anlatayım. İşe ilk başladığımda direkt başvuru yaptım. Onaylanmadı. Bu sırada N11, GG üzerinde satışlara başladım. Tüm mağazalarım başarılı mağaza olarak devam ederken; hepsiburada.com yetkilisi aradı. “Diğer platformlarda mağazalarınız var bizde de mağaza açmak ister misiniz” dediler. Yani başarı olunca onlar zaten talep ediyor.

N11, GG, Epttavm, Trendyol gibi platformlar ile başlayarak başarılı mağaza olduktan sonra başvuru yaparsanız hemen kabul edilecektir.

Hali hazırda mağazamı açmadım, birinci sebep N11 ve GG mağazalarımda günlük gelen siparişlere tek başıma bakıyorum ve tüm günümü alıyor. Bir kişi günlük maksimum 70-80 siparişi karşılayabiliyor. İkinci konu ise 40 gün ödeme süresi. Bu da avantajlı görünmediği için mağaza açma planımı bir sonraki atılımımda yapmayı planlıyorum.

Holding olma yolunda adımlar.

N11 ve GG mağazalarımda günlük ortalama 60 satış almaktayım. E-Ticaret Patronu Eğitim setimde ayrıntılı anlattığım holding olma yolunda ikinci adıma geçmek için planlama yapmaktayım. Bu çerçevede her bir platform için bir personel istihdam edeceğim. Bende iş geliştirme konusunda projelere üreteceğim. Sonuç olarak aktif satış yapan 6 mağaza ile (N11, GG, Hepsiburada, Epttavm, Trendyol, Amazon Türkiye) yeni toptancılar ve kendime özel ürünler üzerinde çalışmalarımı yukarıya taşıyacağım.

Bu planlar kesinlikle hayal değildir. İşe başladığım süreçten bugüne kadar tüm planladıklarımı uygulayarak sonuçlar aldım.

E-Ticaret Hayatımın tüm aşamalarını adım adım ekran görüntüleri ve uygulamalar ile E-Ticaret Patronu Eğitim Setinde anlatıyorum. Holding olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum.

Unutmayın bir işi bir kişi bir kez bile başarıyorsa, aynı yoldan giderek herkes başarabilir.

Bugün kalan yaşamınızın ilk günü, harekete geçmek lazım.

Saygılarımlar

www.eticaretpatronu.com

Canlı WhatsApp Desteği