fbpx

Yaşam yolunda herkesin idealleri, hayalleri hedefleri var. Bir kısım insan bunları hayata geçirirken büyük bir kısım ise başarısız olurlar. Aslında başarısızlıkta yapılan tek bir hata yeniden denememektir.

Hayali, hedefi, amacı olmayan insan yoktur. Sadece bu planları büyüklüğü değişir. Yaşamın doğal sürecidir bu. Çevremizde de gözlemlediğimiz bir kısım insan başarılı olurken çoğu kişide başarısız görünürler. Aslında başarısızlık yoktur yeni planlar ile tekrar denememek vardır.

Bu yolda en önemli kılavuzumuz; “ bir işi bir kişi bir kez bile başardı ise, herkes aynı yoldan giderek başarabilir. “ Aslında bu kadar basit. O zaman problem nerede? Tek problem denemekten vazgeçmek.

Basit bir hesap yapalım. Bir hedef için çalışıyoruz, sonuç alamadık ve vazgeçtik. Başarma ihtimali % 0. Farklı bir metot ile denedik başarma ihtimali % 50. Yani basit bir karar ile % 50 başarma şansına eriştik.

Bu noktada çok bilinen bir hikâyeyi paylaşalım. Edison ampulü bulmadan önce kimi rivayete göre 1.000 kimine göre ise 2.500 deneme yapmış ve başarısız olmuştur. Hatta laboratuvarında yangın çıkmış ve tüm çalışmaları kül olmuş. Birçok kişi olmaz artık bu iş bitti derken, Edison amacıma ulaştırmayacak 1000/2500 yanlış bilgiden kurtuldum. Şimdi artık yeniden başlayabilirim demiş. Çığır açan bir buluşa imza atmış.

Şimdi gelelim ana konuya, vazgeçmeyeceğiz ama nasıl. Bir söz vardır, “hep aynı şeyleri deneyerek farklı sonuç beklemek ahmaklıktır”. Evet, her seferinden analiz yapacağız. Yeni plan ile devam edeceğiz. Başarısızlıklar bize tecrübe olacak ve en kıymetli bilgi tecrübedir.

Plan yaparken dikkat edilecek bir konuda doğru hedefler koymaktır. Önce bir hayal ile başlar büyük başarılar. Hayali hedefe dönüştüreceğiz. Sonra hedefi 3 bölüme ayıracağız. Uzun vade hedef, nihayetinde gitmek istediğimiz nokta. Orta vade hedef uzun vade hedef için 4-6 ayda gidilecek yolun planlanması. Kısa vade hedef şimdi nasıl başlayacağız. En iyi zaman şimdiki zaman diyerek küçükte olsa ilk adım atılmalı. Bazı süreçler yolda düzelir. Her imkân tam olsun isterseniz yola çıkamazsınız. En küçük adımla hemen başlarsanız yola çıkmış olursunuz.

22 yıl yöneticilik yaptım birçok hedefimi hayalimi gerçekleştirdim. 5 yıl önce çıktığım e-ticaret yolunda da küçük adımlarla başladım. Ek iş olarak planladığım ticarette ilk önce instagram hesabı açtım ama karar verdiğim ilk gün yaptım bunu. 6 ay boyunca 900 takipçiye ulaşabildim. (şimdi öğrendiğim metotlar ile 1 haftada ulaşıyorum). Uzun süre parfüm sattım. Tam 3.000 müşterim oldu. Sonra uzun süre korse sattım. Potansiyeli görerek yöneticilik görevimden istifa ederek mağazalarımı açtım.

Bugün yaptığım her iş kolay geliyor lakin gerisinde 5 yıllık tecrübe var. Ayrıca 22 yıllık iş hayatı var. Bu yolda düştüğüm tüm çukurlar, başarısızlıklar bana yeni planlar yaptırdı. Evet, ben holding olmak istiyordum 5 yıl önce. Ama ilk gün açtığım takipçisiz intagram hesabı ile adımı attım.

En pahalı bilgi tecrübedir mantığı ile E-Ticaret Patronu Eğitim setini yazdım. Amacım 5 yılda yaşadığım zorluklar, çözümlerim, yeni metotları sizlere sunmak. Bu sayede benim 5 yılda geldiğim süreci belki de 6 ayda aşabileceksiniz.

Bana en çok sorulan soru kazanç garantisi var mı? Ben bu metotları uyguladım kazanıyorum ve her gün işlerim daha da büyüyor. Siz de uygularsanız daha kısa sürede aynı noktaya gelirsiniz. Avantajınız benim başarısız olduğum metotları da bilmeniz. Uygulamazsanız o zaman tabii ki başarı gelmez. Ben ilk adımı attığımda 900 takipçi için 6 ay uğraşmak yerine olmaz deseydim bugünkü noktaya gelemezdim. Siz çok daha fazla takipçi için 1 haftada ulaşacağınız yolları bilmezdiniz.

O halde vazgeçtiğinizde kaybetmeniz kesindir lakin devam ederseniz % 50 başarma imkânına sahip olursunuz. Başarıya ne kadar yakın olduğunuzu hiçbir zaman bilemezsiniz. Bunu öğrenmenin en güzel yolu denemeye devam etmektir.

O zaman alın okuyun uygulayın kazanın.

www.eticaretpatronu.com

Canlı WhatsApp Desteği