fbpx

Günümüzde en çok araştırılan ve yapılmak istenen faaliyetler arasında ek gelir kazanmak birinci sırada gelmektedir. Lakin bu konuda aşırı fazla bilgi, büyük bir karmaşa sebebi olmuştur. Doğru şekilde ek gelir nasıl kazanılır bakalım.

Her bireyin kendine ve ailesine özel hedefleri hayalleri vardır. Her yapılmak istenenin bir ucu maddiyata dayandığı için geliri artırmak bu yolda en güzel adımdır. Lakin toplum olarak sabit ücreti sevmekteyiz. Sabit ücretli bir çalışmanın yanında ek gelir elde edecek kanallar aramaktayız. Peki, bu doğru şekilde nasıl yapılır?

Birincisi ek gelir ek zaman demektir. Bunu hesaplayarak işe başlanmalıdır. Maalesef ki birçok kişi ayrılacak zamanı hesaba katmadan başladığı yolu yarım bırakmaktadır. Özellikle ev hanımları zaman konusunda birçok avantaja sahip olmaktadır. Standart mesai saatleri ile çalışan kişiler de günde 1-2 saat ayırarak ek gelir elde edebilir.

BAŞLICA EK GELİR KANALLARI

Öncelikle kendinizi değerlendirin. Özel bir konuda uzmanlığınız var mı yada özel bir alana ilgi duyuyor musunuz? Ek gelir ek zaman ve yorgunluk olacağı için sevdiğiniz bir kanalda ilerlemeniz avantajlı olacaktır.

El işi ürünler: Ek gelir kaynaklarının en verimlisi el işi ürünler satmaktır. Birçok çeşitte el işi yaparak gerek instagram üzerinde gerekse de site açarak satış yapmanız çok kolay olacaktır. El işi takılar, kokulu sabun, kokulu taş en çok tercih edilen ürünlerdir. Güzel bir işçilik ile zamanla ana iş haline de getirebilirsiniz.

Instagram butiği açmak: Instagram butikleri son yılların yükselen trendleridir. Gerek kendi ürünleriniz gerekse de kolayca bulacağınız ürün desteği veren firmalar ile güzel bir butik açarak ek gelir kazanabilirsiniz.

Freelancer olarak çalışmak: Serbest zamanlı çalışmak anlamına gelen bu iş alanı için ülkemizde ve dünyada birçok site aracılık yapmaktadır. Biounluk.com gibi siteler üzerinden uzmanı olduğunuz bir işle ilgili hizmet verebilirsiniz. Bu siteleri inceleyerek size uygun bir kategoride işler yaparak güzel kazançlar elde edebilirsiniz.

Yazar olmak: İki kollu bir iş alanıdır. Makale yazarı olarak, bionluk.com gibi sitelerde kelime başı ücret ile güzel kazançlar elde edebilirsiniz. İkinci yol olarak, uzmanı olduğunuz bir alanda yazıları ekleyeceğiniz blog sitesi kurarak, belli bir ziyaretçi kitlesine ulaştıktan sonra reklamlar aracılığı ile kazanç elde edebilirsiniz.

Reklamcılık: Sosyal medya hesaplarınız bu iş için çok uygundur. Yüksek takipçili; instagram, twitter, facebook hesaplarınıza reklamlar alarak kazanç elde edebilirsiniz.

Stoksuz ticaret: Dropshipping olarak bilinen stoksuz ticaret ile N11, Gittigidiyor, Hepsiburada, Amazon, Trendyol gibi sitelerde mağaza açarak minimum maliyetler ile yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.

Özetle; bir konuya ilgi duyarak yola çıkmanız yeterlidir. Severek yapacağınız işte kazanç gelecektir.

EK GELİR KAZANIRKEN YAPILAN HATA

Ek gelir kazanmak için çıkılan yolda yapılan en büyük hata sabırsızlıktır. Tarlaya tohumu ekersin, sularsın, gübre verirsin, sonra hasat zamanı gelir. Ek gelirde de bu şekilde adımları takip ettiğinizde bir süre sonra kazanmaya başlarsınız. İşe başladığınızın ertesi günü gelir beklemek yerine her gün aynı heves ile çalışmaya devam etmek gerek.

BENİM HİKÂYEM

Yaklaşık 5 yıl önce instagram da butik açarak ek gelir için ilk adımı attım. Aynı zamanda da makale yazarlığı ile gelir kazancı kanalımı ikiye çıkardırdım. 1,5 yıl boyunca bulduğum uygun fiyatlı ürünleri instagram butiklerimde satarak büyük bir potansiyele hitap etmeye başladık.

Yüksek kazancın motivasyonu ile 22 yıllık yöneticilik görevimden istifa ederek kendi e-ticaret işimi kurdum. N11, GG, E-ticaret sitemin yanında instagram üzerinden de gelir elde etmekteyim.

Tüm süreci kılavuz olması amacı ile E-Ticaret Patronu Eğitim Seti ile beğeninize sundum. Amacın sürecini kısaltacak taktikleri ve sistemlerin tüm ayrıntılarını anlatmaktır.

Unutmayın bugün kalan yaşamınızın ilk günü; hedefleriniz için hayalleriniz için adım atmak için en doğru gün bugün.

www.eticaretpatronu.com

Canlı WhatsApp Desteği