fbpx

Hayatımız hep bir şeyleri beklemekle geçiyor. Bu uzun süren daha doğrusu hiç bitmeyen bekleyişler yüzünden yaşamı kaçıyoruz. Oysaki hayat bir gün o da bugündür.

Önce büyüyelim okul başlasın diye bekliyoruz. Uzun bir süreç okul dönemi. Aktif yaşamın neredeyse yarısını alıyor.

Sonra okul bitsin üniversiteye gidelim mesleğimiz olsun diye bekliyoruz.

Üniversite bitiyor iş hayatına atılalım da hayatı yaşayalım diye bekliyoruz.

İş olunca evlenelim de hayatı yaşayalım diye bekliyoruz.

Evlenince çocuk olsun, gelir artsın da hayatı yaşarız diye bekliyoruz.

Çocuk oluyor lakin gelir hiçbir zaman istediğimiz gibi olmuyor, çocuk büyüsün meslek sahibi olsun da biz hayatı yaşayalım diye bekliyoruz.

Çocuk evleniyor o sırada emekli olalım da hayatı yaşayalım diye bekliyoruz.

Kısaca hep bekliyoruz, sürekli bekliyoruz, sadece bekliyoruz. Sonra bakıyoruz hayat bitmiş ölümü bekliyoruz.

Hayat bir gündür. Dün yok artık, yarın ne olacak bilemeyiz. Aslında elinizde hayata dair tek zaman dilimi o an, o gündür.

Beklemek yaşamaktan kaçma bahanesidir. Bir kez beklemeye başlayınca ömür boyu sürüyor. Adeta kanser gibi tüm hayatımızı alıp gidiyor elimizden beklemek.

Yapılması gereken her zaman belli şartlara bağlanmadan yaşamaya bakmak. İstenilen imkânlar hiçbir zaman tam olmayacaktır. Olması da gerekmez zaten.  O an, o gün imkânlar dâhilinde maksimum günü yaşamak gerek.

Günü doğru şekilde yaşamak hızlıca yaşam iyileşmesini getirir. Emin olun siz günün hakkını verirken diğer beklenmesi gerekenler geri planda zaten olmaya devam eder.

Bekleme hastalığı nasıl çözülürün tek cevabı var harekete geçmek hem de şimdi şu an. Elinizdeki imkânlar ile bugünü nasıl iyi geçiririz, maddi manevi tatmin yaşarız ona bakın ve küçücük bile olsa bir adım atın.

İlk adımdan sonra içinizdeki huzurun tadı eşsizdir. Gelecek yaşamınız için de elinizden gelen çabayı gösterin yine şu anda başlayarak. Gücünün yetmediği, elinden gelmeyen durumları kesinlikle sırtına yük etmeden yola çıkmalı.

Bugün kalan yaşamınızın ilk günü, yarını kimse bilemez, dün ise gitti. Yarın bugün için üzülmektense iyi diyeceğin adımı at şimdi. Beklemeyi bırak hayatı yakala.

Canlı WhatsApp Desteği