fbpx

Günümüzde birçok kişi gerek ana iş olarak gerekse de ek iş olarak e-ticaret yapmak istiyor. Lakin nereden başlamalı hangi sistemi seçmeli karar veremiyor. Bu karar aslında çok değişkenli bir yapı olduğu için biz tüm şartlara uygun sistemleri anlatacağız.

Öncelikle şartlara bakalım;

  1. Ana iş olarak mı yapacaksınız, ek iş olarak mı?
  2. Şirketini var mı?
  3. Ürününüz var mı?

BİRİNCİ SENARYO, ŞİRKET YOK ÜRÜN YOK EK İŞ YÂDA ANA İŞ OLARAK YAPILACAK:

En çok ihtiyaç hissedilen kanallardan biridir. Genelde insanlar ilk adım olarak bu düzeydedir. Ben de bu noktadan başladım. Zamanla diğer şartları oluşturdum.

Yapılacak başlangıçlar;

  • Instagram butiği kurarak, sizin adınıza fatura kesebilen, kapıda ödeme sistemi ile çalışan toptancılar ile başlamak.
  • Kendi e-ticaret sitenizi kurarak yine sizin adınıza fatura kesebilecek toptancılar ile çalışmak.
  • Facebook shopping özelliği kullanarak sizin adınıza fatura kesebilecek toptancılar ile çalışmak.

Ben bu yoldan başladıktan sonra satış potansiyelinin yüksekliği sayesinde ana işimden istifa ederek şirket kurdum ve tam zamanlı olarak yapmaktayım.

İKİNCİ SENARYO, ŞİRKET YOK ÜRÜN VAR ANA İŞ YÂDA EK İŞ OLARAK YAPILACAK:

Genelde el işi ürünleri bulunan yâda ürün tedariğinde sıkıntı çekmeyen girişimciler için başlangıç noktasıdır. Bu noktada firmanın olmaması fatura kesme zorunluluğu sebebiyle satış rakamı ile orantılı problem yaşanmasına sebep olabilir.

Elinizdeki ürünleri yıllık 20.000 tl ciroyu geçmeyecek şekilde, instagram, facebook, e-ticaret sitesi üzerinden satışa sunarak ödemeyi eft/havale alabilirsiniz.

Ya da sizin adınıza fatura kesebilecek firma bularak, bu şirket üzerinden işlem yapabilirsiniz.

İKİNCİ SENARYO, ŞİRKET VAR ÜRÜN YOK EK İŞ YADA ANA İŞ OLARAK YAPILACAK:

En çok tercih edilen iş modelidir. Ben yaklaşık 4 yıldır şirketim kurulu şekilde stoksuz ticaret yapıyorum. En büyük potansiyelin bulunduğu kanallardan biridir.

Stoksuz ticaret dediğimiz dropshipping yaparak her mecrada yüksek cirolu satışlara ulaşabilirsiniz. Stok maliyetinin sıfır olması ticari riskinizi neredeyse sıfıra yakın hale getirir.

N11, Gittigidiyor, Hepsiburada, Epttavm, Trendyol, e-ticaret sitesi, instagram, facebook, Amazon gibi platformlarda mağaza açarak başlayabilirsiniz. Stoksuz ticarete uygun toptancı firmaların ürün bilgilerini xml sistemi ile otomatik mağazalarınızda yayınlayabilirsiniz. Kar marjı ortalama % 10 – 12 arası değişse de stoksuz ticaret yapmanın risksizliği sayesinde güzel bir ticari faaliyetiniz olacaktır.

Ek iş olarak yapacaksanız mağaza sayınızı kısıtlı tutabilirsiniz. Günlük 10-15 satışı boş zamanlarınızda rahatlıkla organize edebilirsiniz.

Ana iş olarak ta tüm platformlarda mağazalar açarak günde 100 – 150 satış ile kalıcı bir gelir elde edebilirsiniz.

DÖRDÜNCÜ SENARYO, ŞİRKET VAR ÜRÜN VAR EK İŞ YÂDA ANA İŞ OLARAK YAPILACAK:

Kar marjı en yüksek kanaldır. Çok uyguna bulacağınız ürünleri bir önceki maddede bahsettiğim alanlarda mağaza açarak yüksek gelirler elde edebilirsiniz.

Hangi metodu seçerseniz seçin önemli olan doğru şekilde uygulama yapmaktır. Aksi halde yol yarım kalacaktır. E-Ticaret Patronu Eğitim Setimizde tüm kanallara uygun sistem kurma bilgileri adım adım ekran görüntüleri ile anlatılmaktadır. İlk adımdan itibaren sıfırdan başlanarak anlatılmıştır.

www.eticaretpatronu.com

Canlı WhatsApp Desteği