fbpx

ETİCARET EĞİTİMİ

İnsan var olduğu sürece ticaretin varlığı tartışılmazdır. Gelişen teknoloji ticaretin internet üzerine kaymasına yol açmış ve bu çerçevede eticaret eğitimi önem kazanmıştır.

İnsanların doğal ihtiyaçları olarak bilinen; barınma, beslenme ve sağlık hizmetlerini almak için bile gerekli olan maddi güç ticaret ile mümkün olmaktadır. Asırlar önce takas yolu ile yapılan ticaret paranın keşfi ile yeni bir hal almıştır. Her birey en azından minimum ihtiyaçları için para kazanmak ve buna bağlı olarak bir şekilde ticaret yapmak zorundadır.

Ticareti hakkıyla yapmak meslek öğrenmek ile olur. Meslek öğrenmek iki aşamalıdır. Teorik bilgi ve pratik bilgi. Bazı meslekler hem teorik hem de pratik ile desteklenirken, birçok meslekte pratik ile yani usta çırak ilişkisi ile öğrenilir.

Bu noktada devreye eğitim girer.  Üniversitelerde, meslek liselerinde, çıraklık okullarında, mesleklerin teorik eğitimleri tamamlandıktan sonra pratik öğrenme hayatı başlar. Süreç doğru şekilde bittiğinde artık uzmanlık dönemine merhaba denilir.

Günümüzde ticaret başta olmak üzere birçok faaliyet artık internet üzerinden online olarak yapılmaktadır. Artık para bile online hale gelmektedir. Online para birimi bitcoin ile ilgili tüm bilgileri buradan ulaşabilirsiniz.

Bir tıklama ile tüm ülkelere ulaşılabilirlik avantajı veren internet ortamı ticaret için de cazip hale gelmiştir. Pek eticaret için nasıl bir eğitim gerekir?

Maalesef ki günümüzde henüz eticaret eğitimi veren devlet kurumları mevcut değildir. Bu sebeple karşımıza iki yol çıkar. Birincisi deneme yanılma ile ikincisi uzamından eğitim almakla olur. Yapılan faaliyet ticaret olduğu için deneme yanılma metodu masraflı bir seçenektir. Belki de eticarette başarının en uzak yollarından biridir.

O halde eticarete doğru şekilde başlamak ve yürütmek için uzamından/uzmanlarından doğru şekilde eğitim almalıdır. Bu konuda birçok alternatif eğitimler sunulmaktadır. Önemli olan doğru eğitimi seçmektir.

İnternet ortamında bulunan birçok eğitim; sadece bir sistemi anlatmakta olup, yüzeysel bilgiler ile girişimciyi kendilerine para kaynağı olarak görmekten öteye gidememektedir. Sistemin pembe tablosu sunularak çekilen girişimci, her adımda danışmanlık, destek, program satışı vs. gibi seçenekler ile ödeme yapmaya devam etmektedir. Sistemlerin arka planında olan maliyetler, masraflar, aksaklıklar ise ya hiç anlatılmamakta yâda kısaca geçilmektedir.

O halde yaşamımız için gerekli olan eticaret eğitimini alırken araştırarak, inceleyerek, doğru referanslara bakarak seçim yapılmalıdır. Eticareti komple anlatan, tecrübeler ile örnekler veren, sistemin sadece pembe yüzünü değil de tüm eksileri ile birlikte sunan, çözümleri de eğitime eklemiş kişiler tercih edilmelidir.

Bu şartlara uyan birçok eğitim mevcuttur. Gerçekten emek verilmiş eğitimler sunan tüm arkadaşlar tavsiyemdir. Bizim eğitim setimizde bu çerçevede hazırlanmış olup, gerçek eğitim verenler kategorisine dâhil olmuştur. İlla ki bizim eğitimi alın talebimiz yoktur. Ama inceleyin, araştırın, karşılaştırın karar verin.

Canlı WhatsApp Desteği