fbpx

Direkt nakliye kelime anlamına sahip dropshipping stoksuz ticaret olarak bilinmektedir. Dropshipping eğitimi ise her tüccarın faydalanması gereken bilgileri içermektedir.

Günümüzde ticaret çok yeni bir alana doğru eğilim göstermektedir. E-Ticaret olarak da adlandırılan internet üzerinden ticaret; müşteri potansiyelinin büyüklüğü sebebiyle oldukça fazla ilgi görmektedir. E-Ticaret mağazalarında ürün sınırının olmaması, firmalar için stok maliyeti problemini doğurmuştur.

Fiziki bir mağazada klasik ticaret, kiralanan yâda sahip olunan mekanın büyüklüğü ölçüsünde stok konarak yapılabilirken, sınırsız mağaza kapasiteli bir yapıda stok maliyeti oldukça büyük maliyetlere sebep olmaktadır.

Bu noktada devreye stoksuz ticaret olarak bilinen dropshipping devreye girer. Ürünü fiziki olarak mağazada bulundurmak yerine, sadece bilgileri kullanılarak satışa açmak ve sipariş geldikçe müşteriye direkt depodan göndermek şeklinde gerçekleşmekte olan sistem, tüccarlar için büyük maliyetin sonlanması anlamına gelmiştir.

Sistem özetle şu şekilde işlenir; dropshipping hizmeti veren toptancılardan ürün bilgileri alınır ve mağazada yayınlanır. Ürün satışı gerçekleştiğinde toptancı sizin adınıza ürünü gönderir. Bu sayede sıfır stok maliyeti ile on binlerce ürünü mağazasında satışa sunabilmeniz mümkün olur.

Peki; dropshipping doğru şekilde nasıl yapılır. Dropshipping sisteminde önemli faktörler vardır. Bunlar güncel stoklar, uygun fiyat, müşteriye gönderim süreleri. Türkiye’de dropshipping hizmeti veren binlerce firma olsa da en fazla 500 toptancı doğru şekilde çalışmaktadır.

İkinci önemli husus ürünlerin mağazalara gönderilme aşamasıdır. On binlerce ürün tek tek eklenemeyeceği için devreye entegrasyon firmaları girer. Toptancıdan alınan bilgileri otomatik olarak mağazalarımızda paylaşan, gün içi stok ve fiyatları yine tam otomatik güncelleyen firmalar sayesinde siz sadece satışa odaklanacaksınız.

Peki; doğru toptancı, doğru sistem için ne yapmalı? Bu noktada dropshipping eğitimi devreye girer. İsterseniz kendiniz araştırın isterseniz de bu bilgileri hazır sunan eğitimler alın ama mutlaka bilerek başlayın.

Bu ihtiyaca karşılık sunduğumuz E-Ticaret Patronu Eğitim setimizde tüm sistemi sıfırdan anlatmaktayız. Her aşamada ekran görüntüleri ile desteklenen uygulamalar sayesinde dropshipping ile ticaret piyasasına bir adım önde başlayacaksınız.

Ayrıca ürün bulacağını doğru kaynaklar da açıklamaları ile birlikte kategorili olarak hazır sunulmuştur.

Canlı WhatsApp Desteği