fbpx

TRENDYOLDA MAĞAZA AÇMAK SATIŞ YAPMAK

e-Ticaret piyasasının son yıllarda parlayan yıldızı trendyolda herkes mağaza açarak satış yapabilir. Hazır müşteri potansiyeli sayesinde ekstra reklam maliyetleri olmadan yüksek satış ve kazanç rakamlarına ulaşmak oldukça kolaylaşmıştır.

Şimdi adım adım inceleyelim;

E-TİCARET NEDİR

e-Ticaret internet üzerinden satış yapmak para kazanmaktır. Klasik ticaretin aksine sınırsız müşteri potansiyelinin olması bu mecraya ilgili her gün daha da artırmaktadır. Müşteri açısından bakıldığında birkaç tıklama ile yüzbinlerce ürüne ulaşmak, kapıya kadar gelmesini sağlamak inanılmaz kolaylık sunmaktadır. Satıcı açısından ise klasik ticaretin aksine, internete erişimi olan herkesin müşteri olabileceği ihtimali büyük avantaj sağlamıştır.

Pandemi döneminde insanların dışarı çıkamaması yâda çok fazla çıkmak istememesi e-ticarete olan ilgili artırmıştır. Birçok kişi birazda mecburiyetten e-ticaret ile tanışmıştır. Bu durum neticesinde müşteri potansiyeli en az 3 kat artmıştır.

PAZARYERLERİ NEDİR

İnternetten alışveriş denince akla ilk gelen ne kadar güvenli sorusudur. Neticede bir ekranda bulunan kutucuklara kredi kartı numarası girerek, elle tutmadığınız bir ürünü alıyorsunuz. Ürün gelecek mi, gelirse doğru ürün mü gelecek, iade değişim işlemi gerekirse kolayca yapılacak mı? Müşterilerin bu sorularına en güzel cevap pazaryerleri dediğimi sistem ile verilmiştir.

Trendyol, N11, Gittigidiyor, Hepsiburada, Amazon Türkiye, EpttAvm gibi mecralar Türkiye’nin en büyük pazaryeri siteleridir. Bu siteler alıcı ile satıcı arasında güven bağı sistemi kurmuştur. Bu sitelerde mağaza açan satıcılar ürünlerini sergiler, müşteri de alım yaptığında ödemesi pazaryerinde bekler. Ürün doğru şekilde müşteriye gönderilince ödeme pazaryeri tarafından satıcıya iletilir. Bu sayede güvenli bir alışveriş ortamı sağlanır.

TRENDYOL NEDİR

Son yılların yükselen yıldızı Trendyol pazaryeri faaliyetine ilk başladığında daha çok kadın moda kategorsinde kendi ürünlerini satmaktaydı. İsminin açılımı Trendy ol anlamını taşımasında rağmen bu şekilde kullanımı çok azdır. Pazaryerlerine artan müşteri ve satıcı ilgisi Trendyol’u da pazaryeri olarak hizmet verme kararına itmiştir. Yoğun reklamları sayesinde ise Türkiye’nin lider pazaryeri haline gelmiştir.

TRENDYOLDA MAĞAZA AÇMAK ÜCRETLİ Mİ

Trendyolda mağaza açmak tamamen ücretsizdir. Tek gereken vergi mükellefi olmaktır. Çok hızlı bir şekilde açılabilen mağazaya istediğiniz kadar ürünü ekleyerek aynı gün satışa başlayabilirsiniz. Ürün ekleme sınırı olmayan sistemde herhangi bir ek ücrette yoktur.

TRENDYOLDA NE SATILIR

Bu soruyu genellersek, internette ne satılır olarak görürüz daha çok. Tek cevabı vardır aslında bunu, satmayı bildikten sonra her şey satılır. Yani her ürünün müşterisi vardır yeter ki doğru zamanda doğru şekilde doğru kişiye sunulsun. O halde trendyol zaten müşteri potansiyelini otomatik sunmaktadır size düşen ürünü satışa sunmak.

STOKSUZ MALİYETSİZ TİCARET NASIL YAPILIR

Eğer ki hali hazırda bir ticarethaneniz var ise ürün sıkıntısı çekmezsiniz. Mağazanızdaki ürünlerin fotoğraflarını çekerek anında satışa sunabilirsiniz lakin e-ticaret yapmak isteyen herkesin hazır ürünü olmayabilir. Bu noktada ürün temini yüksek maliyet isteyen bir durum haline gelir.

Peki, sermayesi olmayan nasıl ticaret yapacak?

Bu noktada devreye dropshipping denilen stoksuz satış sistemi devreye girer. Bir toptancı ile anlaşırsınız, ürünlerini trendyol mağazanızda satışa açarsınız, sipariş geldiğinde sadece satılan ürünün ödemesini yaparak müşteriye gönderimini sağlarsınız. Bu sayede stok maliyetini olmadan on binlerce ürünü satışa sunmanız mümkün olacaktır.

OTOMATİK ÜRÜN YÖNETİMİ

On binlerce üründen bahsediyoruz malumunuz bu kadar ürünü eklemek, stok takibi, yeni gelen ürünlerin eklenmesi gibi birçok işlemin manuel olarak yapılması imkânsızdır. Bunun da çözümü mevcuttur. XML sistemi dediğimiz bir yapı sayesinde otomatik entegrasyon ile istediğiniz toptancının ürünlerini tamamen otomatik olarak trendyol mağazanıza ekleyerek günde 4 kez güncelleme yapabilirsiniz. Bu sistem sayesinden isterseniz yüzbinlerce ürünü sıfır stok maliyeti ile satışa açarak güzel kazançlar elde edebilirsiniz.

DropGelir e-Ticaret eğitimimiz ile; mağaza açmak, otomatik sistem kurmak, özel satış taktiklerinin yanında; 17 kategoride 375 toptancı firma bilgisini de hazır sunmaktayız. Yılların tecrübesi ile hazırlanan bu bilgiler sayesinde ürünlerinizi hızlı şekilde yükleyip aynı gün satışa başlayabilirsiniz.

Canlı WhatsApp Desteği