fbpx

ÇİÇEK SEPETİ MAĞAZA AÇMA

Çiçek Sepeti Mağaza açma Satış yapma konusu öncesi piyasaya bakalım. Ticaretin internet ortamına hızla kaydığı günlerde tüm girişimler hızlı şekilde bu mecrada yer tutma çabasındalar. Bu çerçevede Çiçek Sepeti platformu da büyük değişiklikler ile atağa geçmiştir.

ÇİÇEK SEPETİ GELİŞİM SÜRECİ

Adından da anlaşılacağı üzere başlangıç faaliyeti Türkiye’nin her yerine canlı çiçek ulaştırmak olan platform, büyük potansiyelin keşfi ile tüm ürünleri barındırmaya başlamıştır. Müşteri portföyünün genel olarak Çiçek Sepetinde çiçek olur, hediyelik olur görüşü, yüksek rakamlı reklamlar ile değiştirilmeye çalışılmaktadır.

Çiçek Sepeti var var cümlesini duymayan yoktur. Aslında bu reklamların tek amacı, Çiçek Sepeti sitesinde her ürünün bulunduğunu anlatmaktır. Bu durum bize firma ismi seçiminin önemini bir kez daha hatırlatmıştır.

ÇİÇEK SEPETİNDE MAĞAZA AÇMAK

Başlangıç faaliyeti çiçek göndermek olan site değişim sonucu kapılarını tüm tüccarlara açmıştır. N11, Trendyol, Hepsiburada, Amazon Türkiye, Gittigidiyor gibi pazaryeri konseptini aktif ederek, vergi mükellefi olan herkesin ürünlerini satabileceği bir mecra olmuştur. Tek yapmanız gereken başvurmak ve evrakları iletmektir.

ÇİÇEK SEPETİNDE NE SATILIR?

Mağaza açtıktan sonra artık Çiçek Sepeti pazaryerinin bir üyesi oldunuz. Hazırda ürününüz var ise direkt satışa açabilirsiniz. Lakin satacak ürününüz yok ise stoksuz ticaret yani dropshipping sistemini uygulayabilirsiniz. Bu sistem sayesinde stok maliyeti olmadan binlerce ürünü satışa açmanız mümkün olacaktır.

ÇİÇEK SEPETİ ENTEGRASYONU

Dropshipping sistemi yani stoksuz satış, hizmet veren tedarikçilerin ürünlerini XML linki ile mağazanızda otomatik olarak yüklemek sonrasında satışa odaklanmaktır. Yani toptancının ürünleri satışa sunulur, sipariş gelince toptancıya bildirilir ve toptancı da ürünü direkt müşteriye gönderir. Bu sayede sıfır stok maliyeti ile binlerce ürünü satabilirsiniz.

Ürün sayısı binlerce olunca elle tek tek takip imkânsız hale gelmiştir. Bu noktada devreye entegrasyon girer. XML linki entegrasyon aracılığı ile günün belli saatlerinde ürün ekleme ve güncelleme işlemlerini otomatik olarak yapmaktadır. Size ise sadece siparişteki takip etmek kalacaktır.

Dropgelir e-Ticaret ve Dropshipping eğitimiz ile; mağaza açmak, entegrasyon yapmak, sipariş yönetimi, tedarikçi firma kaynakları, markalaşma dahil bir çok bilgisi sunmaktayız. Ayrıca her aşamada sınırsız/ücretsiz whatsapp desteği ile de kazanç yolunda yanınızda olmaktayız.

Canlı WhatsApp Desteği