fbpx

Kıymetli arkadaşlar son yılların yükselen trendi dropshipping yani stoksuz ticaret ile ilgili birçok tereddüt oluştuğunu gördüm. Bu sebeple tamamen yaşadığım tecrübeler ve aldığım sonuçlar ile açıklama yazısı sunmak istedim.

Dropshipping nedir?

Dropshipping genel anlamda stoksuz ticarettir. Şöyle ki; birçok toptancı deposunda bulunan yüksek adetli ürünlerin bayiler tarafından satılmasına izin verir. Sizler mağazanızda, instagram butiklerinizde, e-ticaret sitenizde satışa açarsınız. Sipariş geldiğinde toptancıya müşteri bilgilerini gönderirsiniz ve sizin adınıza ürün kargo yapılır.

Dropshipping aslında normal ticaret ile aynıdır. Tek fark ürünler sizin deponuzdan değil toptancının deposundan kargoya verilir.

Dropshipping kazandırır mı?

Kesinlikle evet; her türlü ticaret kazandırır lakin doğru şekilde yapılırsa. Peki, bu doğru şartlar nedir?

Burada bir noktaya açıklık getirelim. Piyasada yüksek fiyatlar satılan birçok eğitim seti, özellikle Amazon Usa da dropshipping tavsiye ediyorlar ve birçok gizli maliyeti açıklamıyorlar. İnsanları aldatıcı rakamlar ile cezbederek boş hayaller ile adeta kandırıyorlar. Net söyleyeyim Amazon Usa da dropshipping ile kazanmak için çok ama çok uğraşmanız gerekir. Genellikle de zarar edersiniz. Buraya tıklayarak Amazon ile ilgili makalemizi lütfen okuyunuz.

Gelelim nasıl kazandırır konusuna.

Ben kendi mağazalarımda yaklaşık 3 yıldır dropshipping ile satış yapıyorum. Aylık ortalama 4 bin tl kazanıyorum. E-Ticaret Patronu Eğitim setimde sistemi artısı ile eksisi ile adım adım anlattım. Ürünlerimi, çalıştığım toptancıları açıkladım.

  1. E-Ticaret sitesi ile dropshipping yanlış başlangıçtır: E-Ticaret sitesinde satış yapmak yüksek reklam maliyetleri gerektirir. Bu sebeple masraf etmeden kazanamazsınız. Ayrıca kendi ürününüz olsa bile e-ticaret sitenizde satmaya başlarsınız sonuç hüsran olacaktır. Lakin reklam bütçeniz var ise o zaman satış alırsınız. Sistemin stoklu stoksuz olması çok önemli değildir.
  2. Tavsiyemiz öncelikle N11, Gg, Hepsiburada, Trendyol, Amazon Türkiye ile başlamanızdır. Buralarda aylık her mağaza için 64 tl gibi bir rakam ödeyerek istediğiniz kadar ürünü otomatik olarak satışa açabilirsiniz. Gelen siparişi yine sizin adınıza toptancı gönderir. Kargo süresinden dolayı da müşteri kaybetmezsiniz.
  3. Dropshipping te kazanç oranı  % 10 – % 15 arasındadır. Lakin çok küçük masraflar ile mağazalarınızda 25-100 bin arası ürünü satışa çıkarabilirsiniz. Bu anlamda stoklu satışa göre büyük avantajdır.
  4. Her zaman dropshipping ile devam edin demiyoruz. Sermaye yaptıkça kendi ürünlerinizi de satmaya başlayabilirsiniz. Lakin burada stok maliyeti devreye girer. Dropshipping ile çok küçük maliyet ile onbinlerce ürünü satışa sunarken, stoklu satışta ne kadar bütçeniz var ise o kadar ürünü satışa sunabilirsiniz.
  5. Dropshipping te satılmayan ürünün size değil toptancıya maliyeti olur. Bu da büyük avantajdır. 20 bin üründen sadece 500 adedini satsanız bile kalan stoklar sizin maliyetiniz değildir.

Özetleyecek olursak dropshipping ile aslında büyük avantajlar yakalanır. Yanlış başlangıç Amazon Usa yâda e-ticaret sitesinde başlamaktır. Ayrıca bir yanlış daha yerli yüzlerce toptancı firma var iken, aliexpress kullanarak yapmaktır.

Şöyle de diyebiliriz, aslında dropshipping ürünlerin sizin deponuzda değil toptancının deposunda muhafaza edilmesidir. Kendi deponuzda kendi ürününüz için sermaye gerekli iken toptancının tüm ürünlerini sıfır sermaye ile satabilirsiniz.

Burada kazandırmayan metot ürünlerin nerede bulunduğu değil, hangi mecrada satışa sunduğunuzdur. Kendi ürünleriniz olsa bile; e-ticaret sitesinde yada Amazon  Usa satmaya çalışırsanız büyük ihtimalle kazanç elde etmeniz ya imkansız ya da uzun ve maliyetli bir süreç gerektirir.

Sonuç olarak dropshipping küçük maliyetler ile size gelir kazandırır. Lakin adım adım doğru şekilde gitmeniz gerekir.

Bizim mağazalarımızı ve sistemimizi inceleyerek daha net bilgiye sahip olabilirsiniz.

Canlı WhatsApp Desteği