fbpx

İnternet teknolojisi ticareti evrensel hale getirdi. Bir tıklama ile dünyadaki tüm sitelere ulaşma kolaylığı, e-ticareti de devrim niteliğinde değişime yönlendirdi. Bu çerçevede artık herkes ürünleri yurtiçinde olduğu kadar dünyaya da açmak için çaba göstermektedir.

Bu talebin ve müşteri portföyünün çokluğu birçok platformu yurtdışına kolay satış için proje yapmaya yönlendirdi. Her ne kadar Amazon ile tüm dünyaya satış yapabilseniz de geri plandaki zorluklar başarıyı yani kazancı oldukça uzakta tutmaktadır. Arzu ederseniz Amazon FBA ile ilgili yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Biz burada N11 tarafından başlatılan ihracat atağını anlatacağız. N11 de mağazanız var ise çok basit bir işlem ile ürünlerinizi yurtdışına açabiliyorsunuz. Yaklaşık 1 ay önce başlayan süreçte başvurular kabul edilmektedir.

BAŞVURU SÜRECİ

Mağaza panelinde E-İhracat diye bir bölüm görüyorsanız, mağazanız başvuru için uygun demektir. Uygunluk şartı mağaza puanının 95 ve üzeri olmasıdır. Buradan başvuru ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Başvurunun onaylanarak satışa başlasanız bile mağaza puanınız 80 altına düşerse yurtdışına satış hakkınız iptal ediliyor.

Benim mağaza puanı % 100. Başvurumu yaptım ve 10 günde onaylandı. 23.06.2019 itibari ile de ürünlerimi seçerek ihracata açtım.

YURTDIŞINA SATIŞ NASIL YAPILIYOR

  1. Mağaza puanınız 95 üzeri ise mağaza panelinden e-ihracat menüsüne girerek başvur butonuna tıklıyoruz.
  2. Başvuru kabul ettikten sonra aynı menüden ürün seçerek e-ihracata aç diyoruz.
  3. Ürünler aynen yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında para birimi ve açıklamalar otomatik çeviri yapılarak yayınlanıyor.
  4. Sipariş geldiğinde normal sipariş gibi işlemleri yapıyorsunuz.
  5. Burada önemli bir kolaylık, sizin muhatabınız yani müşteriniz gönderim yapacağınız kargo firması. Yani siz ürünü kargo firmasına satıyorsunuz ve teslim ediyorsunuz. Kargo firması da ürünü hangi ülke olursa olsun sizin adınıza ulaştırıyor.
  6. İhracat için hizmeti onaylanmış kargo firmaları; Yurtiçi, Sürat, Aras, MNG, PTT, Horoz ve CEVA.
  7. Faturayı da hangi kargoyu seçtiyseniz müşteri gibi kargo firmasına kesiyorsunuz.
  8. Kargo ücreti yurtiçindeki tarifeden oluyor ve bu büyük ama çok büyük avantaj. Yani ününü nereye gönderirseniz gönderin ortalama 4-22 tl arası kargo tutarı ile gönderiliyor.
  9. N11 anlaşma kargo kodu ile teslim ettiğiniz ürünün takibini de yine otomatik olarak yapıyorsunuz.

Evet kıymetli arkadaşlar. Süreç bu kadar basit. Mağazanızda hazırda sattığınız yâda kolayca mağaza açarak belli bir puana eriştikten sonra yapacağınız ihracat bu kadar basit ve masrafsız.

Benzeri sistemler Gittigidiyor da da mevcut. Ayrıca Amazon Türkiye’de Avrupa ülkelerine satış için benzeri bir sistemi aktif etmiştir.

Özetleyecek olursak, her satış sisteminin kolayı vardır. Yeter ki araştırılsın, imkânlar gözden kaçmasın. Şimdi bu sistemlerin gelişmesi demek yerli tüm platformların dünyaya açılması buna bağlı olarak ta sizin dünya çapında tacir olmanızı sağlayacaktır.

N11, GG, Amazon Türkiye, Hepsiburada platformlarında mağaza açma, ürün bulma, yüksek satışlara ulaşma, başarılı mağaza olma taktiklerini E-Ticaret Patronu Eğitim Setimizde bulabilirsiniz.

www.eticaretpatronu.com

Canlı WhatsApp Desteği