fbpx

Kesinlikle evet ama nasıl? Birçok yazımda Amazon ile ilgili bilinmeyen maliyetlerden bahsettim. Bu maliyetler Amazon sitesinden alınan resmi gerçek rakamlardır. Piyasadaki öngörünün değişmesi ve yanılgıya düşülmemesi için paylaştığım bu bilgiler Amazon kazandırmaz olarak algılanmamalı.

Kıymetli arkadaşlar Amazon dâhil tüm sistemler kazandırır. Lakin tüm ayrıntılarını bilerek ve doğru şekilde hareket ederek gitmek lazım. Çünkü başladıktan sonra öğrenilen birçok teferruat büyük kayıplara neden olmaktadır.

Amazon firması e-ticaret dünyasının lideri konumundadır. Bu kadar büyük bir platform tabii ki kazandırır. Hatta hayalinizden daha fazla kazanmanız da mümkün. Lakin büyük kazançların yâda sistemlerin aynı büyüklükte zorlukları vardır. Bunları bilmeden girmek gözü kapalı yolda araba sürmeye benzer. Nereye çarpacağınızı göremezsiniz.

Özellikle bu konuda eğitim veren arkadaşların sizlere sundukları tamamen pembe tablo sebebiyle karar verme süreciniz, çok kazanç gözlüğü ile hızlanıyor. Eğitim veren arkadaşlar kazanıyor evet bunu kimse inkâr edemez. Lakin tüm şartları yerine getirerek ve yoğun çalışarak. Ayrıca yüklü bir sermaye ile.

Şimdi siz eğitimi alırım, hemen ürün bulurum, ilk aydan yüksek kazanç elde ederim diyorsanız hayaldir. Hatta ve hatta en büyük hata günde 1-2 saat çalışır zengin olurum diyorsanız da hayaldir. Başarılı olanların bir kısmı zaten Amerika’da ikamet eden, vergi dairesine kayıtlı ve yıllarca bu işin uzmanı olmuş kişiler.

Peki, Amerika’ya gitmeden de yapılır mı evet ama çok zor süreçler ile. Bakın Amazon hesapları çok basit gerekçeler ile askıya alabiliyor. Diyelim ki faaliyet başladı sonra sizden Amazon fatura talebi isteyerek ödemelerini dâhil hesabınızı askıya alıyor. Her şey o anda donuyor. Genelde de başvuruları kabul etmeyerek hesabı açmıyorlar. Araştırın buna benzer onlarca konu görürsünüz.

İkinci konu sermaye; her şey yolunda gitse de mutlaka sermayeniz olması gerek. Bu sermaye; sabit maliyetler, reklam maliyetleri, stok maliyeti, iade ürün maliyeti, kargo maliyetleri gibi harcamalar için kullanılacak. Şimdi küçük bir sermaye ile günde 1-2 saat çalışarak cümlesine yeniden bakalım düşünelim.

Amazon ile ilgili maliyetler makalemizi aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

AMAZON FBA ANLATILMAYANLAR SAKLI TUTULAN GERÇEKLER !!!

En önemli konu ise çok daha düşük maliyetler ve risksiz yurtiçinde birçok mecrada aynı kazancı elde edersiniz. Hesap kapanma derdi olmadan, sabit maliyetleri minimum onlarca sitem dururken, elde avuçta ne var ise eğitim+maliyetlere yatırıp sonu hüsran bir yola girmemek gerek.

Özetle Amazon kazandırır ama tüm şartları bilip ona göre düzen alırsanız. Aksi halde büyük kayıplar yaşamanız çok uzak değildir.

Canlı WhatsApp Desteği