fbpx

Amazon eğitimi son zamanlarda özellikle ek iş yapmak isteyenler için oldukça rağbet görmektedir. Yüksek fiyatlar ile satılan bu eğitimler sonrası birçok insan mağdur olmuşlardır. Bu sebeple konu ile ilgili ayrıntılı yazma gereği hissettik.

Amazon dünyanın en büyük e-ticaret pazarlarından biridir. Hal böyle olunca Amazon da satış yapmak oldukça fazla ilgi görmüştür. Bu ilgili paraya çevirmek isteyen bir kısım girişimciler eğitimler hazırlayarak sunmuşlardır. Buraya kadar her şey normal, insanlar eğitimler vermeli eğitimler almalıdır. Lakin bir süre sonra mağduriyetler başlamıştır. Bunların sebeplerine bakalım.

İlk olarak belirteyim ki amazon da satış yapmak büyük bir faaliyettir. Oldukça yüksek kazançlar da elde edilebilir. Lakin doğru şekilde yaparsanız. Piyasada verilen yüksek fiyatlı eğitimlerde ise işin sadece pembe kısmı abartılarak gösterilmiş bu sayede herkesin eğitimi alınca aynı imkanlara kavuşacağı izlenimi oluşturulmuştur.

Amazon eğitimlerinde iki senaryo vardır.

Birincisi Amazon da dropshipping yapmak. Yani amazonda mağaza açarak stoksuz ticaret yapmak. İlk bakışta oldukça avantajlı bir sistem olarak görülmektedir ki stoksuz ticaret günümüzün yükselen trendidir. Lakin süreç hiç te anlatılan gibi değildir.

Bu konuda yazmış olduğumuz ayrıntılı bilgiler içeren makalemizi okuyunuz lütfen. AMAZON DROPSHIPPNG NASIL YAPILIR

Eğer ki bu ayrıtılar bilinmez ise yüksek kayıplar olasıdır. Birçok okuyucum bu eğitimlerden alarak maalesef ki kötü tecrübeler ve kayıplar yaşamıştır.

İkinci konu Amazon FBA sistemi ile satış yapmak. Yani kendi ürününüzün amazon depolarına göndererek satılmasıdır. Bu da yine avantajlı bir sistemdir. Güzel bir ürün ile yüksek kazançlar da elde edilebilir lakin yine geri planda eğitimlerde anlatılmayan birçok maliyet vardır. Bu maliyetler bilinmeden başlanırsa büyük kayıplara sebep olmaktadır.

Amazon FBA konusunda da ayrıntılı bir makale kaleme aldık. AMAZON FBA ANLATILMAYANLAR

Birçok girişimci yüksek ödemeler ile aldıkları eğitim sonucunda zarar uğramıştır.

Bizim iddiamız da şudur. Dropshipping yâda stoklu ticaret yapmak isterseniz öncelikle Türkiye’de başlayın. Sıfır risk ve geri planda saklı kuralları olmayan şeffaf sistemler ile Amazon da satış yapmak için verdiğiniz enerji ve harcadığınız maliyetin çok daha azı ile yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.

Yerel pazarda belli seviyeye geldikten sonra ve sistemi anladıktan sonra sadece Amazon değil Dünyanın tüm e-ticaret pazarlarında satış yapabilirsiniz.

Canlı WhatsApp Desteği